Bliv frivillig


Fællesskab og frivillighed

Husets hjerte er vores store, kærlige og festlige fællesskab af frivillige. Uden alle dem der hjælper bag baren, på og bag scenen, ville vi ikke have det kulturhus, vi kender i dag. Vil du være frivillig? Kom og vær med!

Siden Husets begyndelse i 1970 har mange af aktiviteterne været frivilligdrevne, og det gælder sådan set også i dag. Pt. har Huset over 150 frivillige tilknyttet et eller flere af vores frivillig-teams.

Som frivillig hjælper man til ved afviklingen af events og i baren, og kan komme gratis ind til arrangementer i Huset. Og man bliver en del af det store, kærlige, festlige fællesskab, som er Huset.


Hvorfor være frivillig?

Frivillige har mange forskellige grunde til at være en del af Huset. Nogen dyrker deres indre film- spil-, musik-, eller kulturnørd. Nogen udnytter muligheden for at komme gratis ind til alle en masse koncerter. Andre vil gerne have indblik i eventproduktion i et stort kulturhus eller udvide deres kompetenceområde inden for events, PR og fotografi. Og atter andre elsker bare det store, kærlige fællesskab i Husets frivilligteam.

Der er flere forskellige måder at være frivillig i Huset på, og du kan selv vælge, hvor du gerne vil være med.

bliv frivillig
Du kan være bar-frivillig i Huset og være med til at afvikle de mange events på Husets forskellige scener.
  • Huset-frivillig
  • Band care / stage manager
  • PR-frivillig
  • Spilguru i Bastard Café
  • Frivillig i Husets Biograf


Huset-frivillig

At være Huset-frivillig går ud på, at bemande baren under et kulturarrangement og hjælpe til med afvikling, oprydning, entré og billetter. Huset har 4 barer, så du kommer rundt i hele bygningen og får oplevet en masse forskellige events – fra koncerter til teater, open mic og comedy. Og så er du med til at give publikum en god oplevelse.

Huset-frivillige er klart det største hold med knap 100 aktive frivillige, der alle giver en hånd til de mange events.

For at være bar-frivillig skal du kunne tage 2 aftenvagter om måneden. Vagterne lægges efter en månedlig vagtplan, og det er muligt at bytte med hinanden.

Som frivillig får du gratis adgang til alle Husets offentlige events, favorable medarbejderpriser i Husets serveringssteder, og så er du naturligvis indbudt til vores to årlige frivilligfester!

Hvis du vil være frivillig i baren og bag scenen i Huset, så skriv til nedenstående kontaktformular og kom ind til en snak. Vi søger løbende frivillige, og du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål.


PR, band care og stage manager

Har du evner for fotografi, sociale medier eller lyst til at prøve at arbejde bag scenen, så kan du også være med på holdet som PR-frivillig eller band care.

Vi anbefaler dog, at du først har haft et par almindelige frivillig-vagter i barerne, så du kender lidt til Huset. Kontakt vores lydtekniker, hvis du vil være band care frivillig og vores kommunikationsansvarlige, hvis du gerne vil med på PR-holdet.


Guruer
Vil du være spilguru i Bastard Café? Så kontakt dem direkte og hør mere.

Frivillig i Bastard Café eller Husets Biograf

Elsker du spil, og er du den i venneflokken, der altid læser hele manualen fra ende til anden, kan det være, du vil være spil-guru i Bastard Café. Hvis du er interesseret i at være frivillig i Bastard Café, skal du kontakte dem direkte.

Det samme gælder Husets Biograf, som også har et dedikeret hold af film-entusiaster til at hjælpe med fremvisninger, bar og eventafvikling. Elsker du film, kan du melde dig som frivillig til at køre en af Biografens mange filmklubber!


Frivilligt engagement i Huset

Huset er et sted, hvor gode ideer for plads til at vokse og blive ført ud i livet. Der er derfor også rig mulighed for at føre sit eget projekt ud i livet, om det så er et nyt event-koncept, hyggelige sociale aktiviteter for de andre frivillige, eller forbedringer af vores gamle bygning.

Eksempler på tidligere frivillig-projekter er sommerferiefestivalen Summer in The City, bookingruppen Noisy Beehive, kunstkollektivet ARTEM, aktivistfællesskabet OVERGRUND, udsmykning af trappeopgangen og up-cycling af gårdhaven ud mod Rådhusstræde.

Læs mere om projekter i Huset her. Bliv frivillig!

NOTE: If you want to become a game guru in Bastard Café, or volunteer at Huset's Biograf, please see below for contact info.
A few words about you, and why you want to become a volunteer.