COVID-19

Nyeste info

Huset åbner for events 6. maj 2021. Bastard Café og Spisehuset er allerede åbnede med adgang med coronapas og bordbestilling.

Indtil de præcise retningslinjer for genåbningen 6. maj bliver udmeldt, opfordrer vi til følgende:

1) Du skal fremvise coronapas ved entréen. Du kan eksempelvis bruge app’en MinSundhed eller downloade filen med negativt testsvar på din mobil.


2) Vi satser på, at det bliver siddende arrangementer med afstand til dem du ikke kender. Derfor opfordrer vi jer til at komme sammen med dem I skal opleve arrangementet med og komme i god tid – ellers kan vi desværre ikke garantere, at I kan sidde sammen.

3) Husk at bære mundbind eller vesir, når du kommer ind i Huset til kulturarrangementer, til foreningsaktiviteter og som gæst i Bastard Café eller Spisehuset. Alle skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt i fællesarealer, kommer ind eller ud af lokaler, i køer og entré, barer mv. Når du er seatet til et event, er det i orden at tage mundbind af.

Derudover opfordrer vi til, at du holder god afstand, holder god håndhygiejne og bliver hjemme og isolerer dig i tilfælde af symptomer.

Kultur i en Corona-tid

I HUSET har vi siden genåbningen i juni måned arbejdet intensivt på at indrette alle vores faciliteter, så vores mange forskellige events kan afvikles trygt og til de enhver tid gældende retningslinjer. Følg med i eventuelle ændringer i programmet her på siden og på Husets facebookside.

Huset bliver dog ikke helt som det var før corona med hundredvis af gæster i bygningen på samme tid. Vi skal vænne os til at mødes om kulturen med større fysisk afstand, end vi før har været vant til.

Det er vigtigt at vi alle fortsat viser omtanke og opmærksomhed på hygiejne og fysisk distance, og vi har derfor udarbejdet en række retningslinjer, som vi beder alle vores gæster, foreningsmedlemmer, frivillige og medarbejdere om at overholde, så vi alle trygt kan færdes i HUSET.


Generelle retningslinjer

I kulturhuset tager vi følgende tiltag for at du kan færdes sikkert således at vi formindsker risiko for smittespredning af Covid-19. Er du gæst, arrangør eller lejer du et lokale i Huset, bedes du derfor læse nedenstående information:

Undgå smittespredning med disse gode råd: Gå ikke ind i Huset hvis du er syg eller har mistanke om sygdom. Vask eller sprit hænder så ofte du kan. Hold afstand til andre og nys og host i ærmet.

 • Du skal kunne fremvise et grønt coronapas for at deltage i events og aktiviteter i Huset.
 • Hos Bastard Café og Spisehuset skal du bestille bord minimum en halv time før
 • Husk at bære mundbind eller vesir, når du kommer ind i HUSET til kulturarrangementer, til foreningsaktiviteter og som gæst i Bastard Café eller Spisehuset. Alle skal bære mundbind, når de bevæger sig rundt i fællesarealer, kommer ind eller ud af lokaler, i køer og entré, barer mv. Når du er seatet til et event, er det i orden at tage mundbind af.
 • Udskænkning i HUSETS barer lukker kl. 22 per 17/09-2020. Dette gælder også for frivillige, foreninger og medarbejdere.
 • Er du gæst, så køb billetterne samlet, hvis I er en gruppe. På den måde sikrer vi, at I kan sidde ved siden af hinanden, og at flest muligt får mulighed for at købe billet. Publikum seates med afstand til hinanden efter myndighedernes forskrifter, og der er derfor begrænset kapacitet på Husets scener.
 • Vi har stort fokus på hygiejnen og rengør kontaktflader i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Der vil være dispensere med håndsprit ved indgangen, udgangen og ved alle toiletter.
 • Vi justerer løbende forholdene ud fra myndighedernes retningslinjer og gør forbehold for ændringer.

Vi henviser til, at personer i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb med covid-19 bør udvise stor forsigtighed ved besøg

Vi håber at I alle vil være med til at vise omtanke og god stil, når vi mødes i Huset.

Hvis I har spørgsmål, så tøv ikke med at hive fat i en medarbejder eller kontakt os i kontorets åbningstider.


Flere særlige retningslinjer

Xenon, Musikcaféen og Stardust

På alle vores scener er kapaciteten nedsat, således at vi overholder alle myndighedernes afstandskrav. Derfor vil du, når du kommer til at af vores arrangementer blive anvist en siddeplads af vores personale. Der vil være håndsprit tilgængeligt, og markeringer, der viser afstand i lokalet til andre gæster, og til medarbejdere bag baren og ved indgangen.

Generelt efterlever vi alle krav fra myndighedernes side, så man som publikum kan færdes trygt i Huset. Vores personale rengør alle kontaktflader en gang i timen, under et arrangement på vores scener, og vi håndhæver, at kun det antal gæster, der er tilladt, kan komme ind til et event. Du kan læse mere om disse retningslinjer her.

Retningslinjer ved opsætning af stole:

 • Alle siddende publikummer med næsen i samme retning: 1 m. afstand i mellem rækkerne 
 • Alle siddende publikummer med næsen i forskellig retning: 2 m. afstand imellem rækkerne  
 • 2 m2 gulvareal pr. publikum 
 • 2 meters afstand fra scenekant til 1. række 
 • Og selvfølgelig gældende brandregler 

Kapacitet på scenerne:

Som følge af kravet om sikker afstand mellem mennesker, der opholder sig i lokalerne, afholder vi kun siddende arrangementer i Huset i hele resten af 2020. Nedenfor kan du læse om kapaciteten på de enkelte scener, som er udregnet på baggrund af kvadratmeter, regler for stoleopsætning, samt tilstedeværende personale.

Er du gæst, så køb billetterne samlet, hvis I er en gruppe. På den måde sikrer vi, at I kan sidde ved siden af hinanden, og at flest muligt får mulighed for at købe billet. Publikum seates med afstand til hinanden efter myndighedernes forskrifter, og der er derfor begrænset kapacitet på Husets scener.

XENON, 4. sal:  81 personer 

Musikcaféen, 3. sal: 76 personer

Stardust, 1. sal: 84 personer


Salon K

Salon K er et selskabslokale og hører derfor under retningslinjer for private arrangementer. Pga. corona er kapaciteten i lokalet nedsat til 50 mennesker for at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer for fysisk afstand. Vi opfordrer alle, der afholder arrangementer i Salon K til at tage de nødvendige forholdsregler for sikkerhed og hygiejne.

Salon nK, 1. sal i forhuset: 50 personer


Bastard Café

 • Færre gæster tilladt i lokalerne: kapaciteten i Bastard Café er sat ned til halvdelen af det normale. Det samme gælder Bastard downstairs. Det oplyses på skilte uden for lokalet, hvor mange der må være, og bastard Cafés medarbejdere sikrer, at kapaciteten ikke overskrides.
 • Der er minimum en meters afstand mellem grupper og færre borde og stole i lokalerne.
 • Vi har arrangeret nye siddepladser udendørs i Brændevinsgården.
 • Serveringen kan ske ved bordene med Butler-app’en for at undgå kødannelse.
 • Spil kommer i karantæne efter at de har været brugt. Indlevér dit spil i karantæne-bunken efter brug.
 • Vi opfordrer gæster til at benytte muligheden for bordreservation for at gøre det lettere at administrere antallet af gæster. Bordreservation på https://bastardcafe.dk/

Husets Biograf:

 • Biografens kapactitet er nedsat med 50 % til 37 sæder, som er placeret med et tomt sæde imellem.
 • Vi beder gæster være opmærksomme på skiltning for af holde afstand mv.
 • Der vil være håndsprit tilgængeligt, og vi opfordrer gæster til at spritte eller vaske hænder ved ankomst i Huset.
 • Biografen rengør overflader hver 2. time
 • Caféområdet er ikke til ophold, kun til bestilling i baren. Baren vil kun være åben før showet.
 • Efter showet beder vi alle gæster bevæge sig ned i gården og ud af Huset og ikke opholde sig i caféområdet.
 • Billetsalg vil udelukkende foregå digitalt via billetto.
 • Der vil være fysisk afstand ved indgangen til Biografen
 • Efter showet tømmes Biografen bagfra, så de bageste rækker forlader lokalet først.

Øvelokaler i Teatergangen:

 • Overhold max kapacitet i øvelokaler, som står på døren. 
 • Støvsug gulvet efter brug.
 • Rengør lokalets overflader efter brug inkl. dørhåndtag på begge sider.
 • Vask gulv, hvis I har været fysisk aktive.
 • Luft ud mens i øver, men husk at lukke vinduerne når I forlader lokalet, så vi undgår eventuelle vandskader.
 • Rengøringsmidler finder I i køkkenet, koste og mopper er i mellemgangen mellem Dramatoriet & Samlingspunktet.
 • Vis hensyn og sprit hænderne når I færdes i Teaterhuset.


BLOG


28/01: Restriktionerne forlænges

Restriktionerne fra pressemødet den 7. december 2020 er blevet forlænget. Det betyder dermed at Huset desværre holder lukket til og med 28. Februar 2021.

Alle events i perioden vil blive aflyst eller udskudt.

Følg med i vores kalender her

Hold ud!!! Se vores streaming events. Sprit og hold afstand, så ses vi snart.

13/01: Restriktionerne forlænges

Restriktionerne fra pressemødet den 7. december 2020 er blevet forlænget. Det betyder dermed at Huset desværre holder lukket til og med 07. Februar 2021.

Alle events i perioden vil blive aflyst eller udskudt.

Følg med i vores kalender her

Pas på jer selv. Sprit og hold afstand, så ses vi snart.

29/12: Restriktionerne forlænges

Restriktionerne fra pressemødet den 7. december 2020 er blevet forlænget. Det betyder dermed at Huset desværre holder lukket til og med 17. januar 2021.

Alle events i perioden vil blive aflyst eller udskudt.

Følg med i vores kalender her

Pas på jer selv og godt nytår! Vi ses i 2021.

07/12: Huset lukker ned for i år

Grundet nye restriktioner præsenteret på pressemødet 7. december 2020 kl.12:00 holder Huset lukket i perioden onsdag den 9. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021.

Alle events vil blive aflyst eller udskudt. Følg med i vores kalender her

Glædelig jul og godt nytår til alle! Vi regner med at vende stærkt tilbage den 4. januar. Pas på jer selv.

08/06: Teaterhusets øvelokaler renoveres

Nu er også teatre omfattet af genåbningsplanen, og det betyder, at Teaterhuset snart kan begynde at varme motoren op igen. Inden genåbningen foretager Teaterhuset en mindre renovering af øvelokalerne. Læs mere på Teaterhusets hjemmeside.

Midt juni åbner Teaterhuset op for at deres medlemmer igen kan benytte øvelokalerne i Teatergangen. Det er Teaterhuset, der håndterer alt vedr. medlemskaber, og spørgsmål kan rettes direkte til Teaterhusets sekretariat.

Teaterhuset åbner også for forestillinger på Vox og Xenon i løbet af foråret. Den første forestilling finder sted 19. juni på Vox (2. sal i Huset).

Se programmet her.


04/06: Husets Biograf genåbner!

Så blev det Biografens tur til at få lov at genåbne – under nye Corona-forhold med en nedsat kapacitet og ændringer omkring håndtering af billetter. Der vil også forekomme ændringer i programmet og de faste filmklubber og screeninger i den kommende periode.


18/05: Bastard Café genåbner!

Fra den 18. maj genåbner Bastard Café i Husets stueetage. Brætspilscaféen er omfattet af regeringens tredje fase af genåbningen af caféer og restauranter, og har derfor fået grønt lys til genåbningen som de første.

Alle andre kulturelle aktiviteter i Huset, som film, teater, koncerter, open mic, talks, comedy mv. er fortsat aflyst. Kulturen er endnu ikke blevet lukket op, og vi afventer de næste faser af genåbningen, samt de retningslinjer, der vil følge med for forskellige kulturelle aktiviteter.

I første omgang er det derfor kun stueetagen i Huset, der genåbner. Alle andre områder er fortsat lukket for gæster og brugere.

Situationen betyder naturligvis, at et besøg i caféen er anderledes nu, end før coronakrisen begyndte. Caféen skal lev op til de hensyn og retningslinjer, som gælder for caféer. Derfor er der igangsat en række tiltag, som skal sikre hygiejne og fysisk afstand og passe på både gæster og medarbejdere. Læs mere under retningslinjer for Bastardcafé.


15/05: Huset planlægger genåbning

Huset fortsat lukket, mens vi venter på yderligere genåbning af samfundet, som også omfatter kulturinstitutioner.

Som et kulturhus, der indeholder både biograf, brætspilscafé, restaurant, spillested og teater, er en genåbning en kompleks opgave. Vi arbejder derfor på at lægge en plan for genåbningen, der lever op til de retningslinjer og sikkerhedsforanstaltninger, der gælder på de forskellige områder, så vi kan passe godt på både gæster, frivillige og medarbejdere.


07/04: Nedlukningen forlænges

Nedlukningen af de offentlige institutioner blev på pressemødet i den 6. april forlænget. Huset er derfor lukket frem til 10. maj.

Arrangementer som skulle have været afholdt i perioden vil blive aflyst eller, hvis det er muligt, rykket til et senere tidspunkt. Det vil være muligt at få refunderet billetter gennem den pågældende billetudbyder for arrangementet.  Spørgsmål kan rettes til info@huset-kbh.dk.


12/03: Huset lukkes i 2 uger

Vi er vågnet op til en ny virkelighed i Danmark. Huset lukker ned de næste par uger ligesom mange andre institutioner for at minimere smitte med coronavirus/COVID-19. Vi skal passe godt på hinanden, og det betyder desværre at vi må undvære hinanden en tid.

Alle kulturaktiviteter i Huset til og med fredag den 27. marts, er derfor indstillet. Vi arbejder hårdt på at finde nye datoer for om muligt at rykke arrangementer, men der vil også forekomme aflysninger. Også Huset 50-års jubilæum, som skulle have fundet sted den 1.-4. april, udskydes af hensyn til den aktuelle situation. Vi forventer at fejringen vil finde sted i starten af september i stedet. Har du købt billetter til et event i Huset i perioden og arrangementet aflyses, refunderes billetten. Hvis arrangementet rykkes til ny dato vil købte billetter kunne bruges til den nye dato, og der vil stadig være mulighed for at få billetten refunderet. Vi opfordrer til, at du følger med her på hjemmesiden og på Facebook, hvor der vil komme yderligere information. Vi håber på alles forståelse og tålmodighed i forbindelse med de aflyste arrangementer.

Vi glæder os til at se jer alle igen, når vi er kommet igennem denne tid.

Har du spørgsmål, så skriv til os på info@huset-kbh.dk.

Eller Læs mere på kk.dk/corona

Kærlig hilsen

Huset