20.11 Kl. 20.00
AySay
Musikcaféen

AySay lyder som det nye Norden. Et Norden, der ikke længere kan løbe fra sin mangfoldighed og kulturelle rigdom. Et oprør fyldt med håb, lyd, sang og musik. Her synges på dansk, tyrkisk og kurdisk i en anatolsk psykedelisk fest med nordiske melodier og danske pop-arrangementer. Alt sammen i smuk synergi med naturen og livet omkring os. Både sårbart og stærkt, men ofte også charmerende og opløftende skaber AySay et pusterum, men også en festlig protest i opgør med en verden, der alt for ofte insisterer på snæversyn og fastlåste rammer.

 

Forsangeren Luna Ersahin er født ind i et liv med to kulturer som afsæt. Med en dansk mor og en kurdisk far fra Tyrkiet, hviler i hendes stemme en fortælling om helheden i de to halvdele. Som frontkvinde i kvartetten AySay er det det samme budskab, der udleveres i et fængslende lydunivers, hvor østlige og vestlige traditioner blandes; saz og darbuka møder elektroniske produktioner, mens østlige toner sunget på dansk glider over i tyrkisk i flydende overgange.
 
 
Moderne folkemusik
Med Aske Døssing Bendixen på analog og digital percussion og Carl West Hosbond på guitar er AySays pop-arrangementer moderne folkemusik i form og fortælling. Præcis som traditionel folkemusik skabes i tæt forbindelse mellem musikere og folk, har AySay omfavnet hele verden som sit afsæt, sin inspirationskilde og sit publikum. Kunstnerisk trækkes tråde til alt fra danske Sorten Muld til canadisk/tyrkiske Minor Empire og græske Marina Satti.
 
AySays anden koncert nogensinde var til åbningsceremonien for Europæisk Kultur-hovedstad Aarhus 2017. Akkompagneret af Aarhus’ jazz- og symfoniorkestre og med 70.000 mennesker i publikum sang Luna duet med Eivør, og denne enestående begivenhed rammer perfekt trioens evne til både at formidle de store fortællinger, favne et bredt publikum og turde tage nye skridt mod et samfund, der hviler i sine forskelligheder.
Siden denne aften har AySay turneret Danmark tyndt, været på tour i Tyrkiet to gange og blev senest i 2019 nomineret som ’Årets nye talent’ til DMA World.
”Su Akar” er titlen på AySay’s første fuldlængde album, og som oversat fra tyrkisk betyder ”vand flyder.” Det udkommer til efteråret og følges op af release tour november 2021 til spillesteder i Danmark. En tour, der denne aften bringer dem til Musikcaféen.
 
______________________________________________________________

🌟REZWAN SOM SUPPORT 🌟

Vi er utroligt stolte over at kunne offentliggøre at Rezwan Taha spiller support for Ayasay d. 20.11. 

Rezwan har efter 3 års pause med musikken og duoen Rest in Beats sprunget ud som solist under navnet Rezwan Taha.

Efter at være blevet mor for 4 år siden, er hun kommet endnu tættere på sit hjertes klang og sprog. Det viser sig bl.a. i hendes nye kurdiske sange, som kommer fra det allerdybeste sted i hendes sjæl. Sangene emmer af glæde, sorg og kærlighed til livet og til hendes datter, som har været med til at åbne hendes hjerte og give hende modet til at synge på sit modersmål.

Med sig på scenen, har hun sin kæreste og 2. hjertehalvdel af Rest in Beats, Sebastian Rønde Thielke med.

20.11 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
AySay
Musikcaféen