01.07 Kl. 19.30
Barefoot Records Label-Fest – Day 2
Xenon
køb billet i døren

I samarbejde med ALICE og Barefoot Records glæder vi os til at kunne præsentere:

BAREFOOT RECORDS LABELFEST

Glæd jer til at blive inspireret, rørt, overrasket og udfordret når musikerkollektivet Barefoot Records for 13. år i træk inviterer til en mini-festival under Copenhagen Jazz Festival, med fokus på improvisation og musikalsk mangfoldighed.

Programmet byder på det bedste fra den vibrerende scene for improviseret musik i Europa, med internationale gæster, albumaktuelle bands, prisbelønnede grupper, nye konstellationer og kompositoriske eksperimenter.

For første gang huses festivalen af Danmarks første kulturhus Huset (Huset I Magstræde), hvilket er den perfekte ramme til at få forlænget sine ører og udvidet sin musikforståelse med en kold øl i hånden. På Xenon på 4.sal i Huset vil de fleste koncerter akkompagneres af visuelle eksperimenter, mens man i foyeren vil kunne sidde helt tæt op ad musikerne og mærke de vibrerende akustiske klange.

Barefoot Records blev stiftet i 2006 og blev hurtigt døbt “en af de mest interessante labels i dansk jazz” af AllAboutJazz. Kollektivet består af 8 musikere fra Danmark, Polen, Irland, Norge og Sverige, der udover at organisere koncerter, også står for et stadigt voksende katalog på indtil videre 70 pladeudgivelser.

“Barefoot Records have long been a label that celebrates the boundless wonders of jazz. Continually championing artists and encouraging them to step outside of the box in a bid to provide fascinating new perspectives on what constitutes jazz in the 21st century.” – Blue In Green Radio 2021.

 

PROGRAM DAG 2 – 1. Juli

20.00 Håkon Berre – Mirror Matter

21.15 Køs & Torfinn Lysne

22.30 Grafiske Mutationer

 

……………………………

 

Håkan Berre

Norske Håkon Berre har etableret sig som en af de mest interessante trommeslagere på den danske scene for improviseret musik. Håkon arbejder med et mangfoldigt setup nede på gulvet, hvor han jonglerer rundt med et stort udvalg objekter af metal, plastik, karton, papir, træ, gummi og flamingo ovenpå en horisontalt liggende stortromme.

I solo projektet “Mirror Matter” fokusere Håkon største på friktion / legemer i bevægelse, hvor der arbejdes på makro-niveau med forskellige objekter og deres muligheder for friktion/vibration, og den resonans det efterfølgende frembringer på en modtagelig klangbund. I tillæg bearbejdes lyden elektronisk vha. kontaktmikrofoner og computer-software. Håkons opfindsomme og energiske trommespil har bragt ham til klubber og festivaler over heleverden, i samarbejde med kunstnere som Peter Brötzmann, Phil Minton, Axel Dörner, Peter Friis-Nielsen, Martin Klapper, John Tchicai, Jamie Branch, Liudas Mockunas, Fred Lonberg-Holm, Susana Santos Silva, Mikko Innanen og Peter Evans. Håkon kan opleves på en diskografi der spænder over 44 CD’er og LP’er, mange af dem udgivet på Barefoot Records, hvor han er en af medstifterne. Håkon har komponeret og arrangeret musik for teaterforestillinger og kunstudstillinger, og har udstillet en række interaktive lyd-installationer på kunstmuseer i Danmark og Tyskland. Aktiv med orkestre som “Ytterlandet”, “Mockunas/Mikalkenas/Berre”, “TEETH”, “Efstathiou/Berre duo”, “Klapper/Berre duo” og ”Ericson/Nästesjö/Berre Trio”.

Line-up:
Håkon Berre – trommer, objekter, elektronik

………………………………………………..

Køs

Improviseret. Live-processeret. Elektroakustisk. Saxofon. Granular synthesizer. Trommer. Ekspressivt. Ambient. Levende. Smukt.

Glæd jer til en helt speciel audiovisuel oplevelse når Køs og den norske lys-kunstner Torfinn Lysne indtager Xenon-scenen. Trioen Køs har de seneste år fået stor opmærksomhed herhjemme for sin helt særegne lyd hvor fri improvisation er kernen. Debut-albummet ’An Uncaught Bird’ blev nomineret til en DMA i 2020 og fik mange roser med på vejen af bl.a. Politiken, P1 og P8 Jazz. I efteråret 2021 udkom deres andet album ’Ud af en mund’ – et samarbejde med den anerkendte digter Pia Tafdrup, som en sløjfe på hendes 5 værker om sanserne.

Køs er et musikalsk vækstkammer for tre kreative søskende som har spillet sammen siden 2012. I et elektroakustisk univers blandes, bøjes og manipuleres lyden af saxofon og trommer, som får instrumenterne til både at smelte sammen, skille sig ud, eller danne helt nye og ukendte klange. Nogle gange minder musikken om et pop-hit – andre gange lyder den som ambient elektronisk musik – eller en dyne af 40 saxofoner.

Køs har spillet mere end 50 headline-koncerter i hele Danmark, bl.a. DR Koncerthus, Teater Momentum, Radar, TAPE, Loppen, Vor Frue Kirke og Alice. Tredje fuldlængde plade på vej.

 

Lineup

Maria Dybbroe – altsax

Valdemar Kragelund – elektronik, live-sampling, keys

Kristian Saarup – trommer

Torfinn Lysne – lys

 

Dybbroe, Saarup og Kragelund spiller musik, der kræver at man koncentrerer sig (…) man er nødt til at spidse ører, så belønnes man tilgengæld også med billedskabende auditive fortællinger fra den vilde – men også menneskeligt manipulerede – natur (…) Trioen formår bl.a. takket være Kragelunds elektroniske hjælpemidler og liveprocessering, at fremmane et univers, hvor alt kan ske. Vi vandrer i den grønne skov, så dybt ind i grotterne, ned i undergrunden, tilbage igen på en opvind mod skyerne. Konstant emotionelt omklamrende, snart fri som en fugl.”  (David Dyrholm, Politiken)

………………………………………………..

Grafiske Mutationer

Sven Dam Meinilds grafiske partiturer er en undersøgelse af sammenhængen mellem det visuelle og musikken. Øjet og øret. Åbne kompositioner tvinger musikerne ud på dybt vand og koncerten afhænger af deres soniske overlevelsesstrategier.

Som noget særligt denne aften vil Sven Dam Meinild arbejde med animeret laserlys som en forlængelse at det trykte partitur. 

Opkaldt efter en koncertrække på 6 aftener på Mayhem, hvor Meinilds grafiske partiturer, blev opført af oktet, kvartet, trio, duo, solo og kor.

Denne koncerts kvartet format præsenterer fire musikere med helt unikke evner. Med lige dele humor og sårbarhed rummer grafiske mutationer lyden af mange fremtider i sig. 

 

Sven Dam Meinild: Saxofon, elektronik

Anne Efternøler: Trompet

Julija Morgan: Violin

Szymon Pimpon Gąsiorek: trommer

………………………………………………..

Koncerterne er støttet af Statens Kunstfond, Dansk Komponist Forening og Koda’s Kulturelle Midler.

01.07 Kl. 20.00 / Dør Kl. 19.30
Barefoot Records Label-Fest – Day 2
Xenon


  • Dør 200kr
  • Billetter sælges i døren:

    100 kr pr koncert

    200 kr for  3 koncerter/all day-ticket

    300 kr Partout for alle tre dage

    50% rabat for studerende