12.02 Kl. 20.00
Beyond the Beats: Kolida Babo (GR) | Vinterjazz
Musikcaféen
Vi byder velkommen til Kolida Babo d. 12/2 i forbindelse med vinterjazz festivalen 2022 i Musikcaféen i HUSET.

Kolida Babo er lyden af mødet mellem to græske musikere fra to græske regioner. Harris P fra Athen og Sokratis Votskos fra Pella. Til sammen udgør de en unik lyd, der trækker på ældgamle græske og armenske traditioner, men samtidig lyder af både freejazz og triphop.
 
Som musikere i det moderne Grækenland, udfolder de et lydtæppe af træblæsere og elektroniske instrumenter, der sætter lyd til og perspektiver på deres lands traditioner, nye urbane strømninger og socioøkonomiske udfordringer.
 
”Kolida Babo” er oprindeligt navnet på ældgamle folkemusik-ritualer fra det nordlige Grækenland, og de gamle traditioner høres meget tydeligt i musikken.
 
Gruppen har gjort en græsk dyd ud af at viderefortolke på det armenske blæserinstrument ’duduk’ og sætte det ind i en nutidig kontekst, hvor dudukken blandes med moog-synthesizer og får et helt nyt liv.
 
Udover at kigge tilbage mod græsk og armensk folkemusik lyder Kolida Babo af spiritual jazz, ambient elektronisk, britisk trip hop og tysk Kosmische.
 
Duoen udgav deres debutalbum i 2017, og opnåede positiv omtale i blandt andet The Guardian, Jazz FM, BBC 3 og NTS Radio. Chris Menist fra Paradise Bangkok skriver blandt andet “Perfect blend of modular electronics and spiritual jazz vibes. Like your favourite private press discovery you never knew existed “.
 
Siden da har Kolida Babo også fået udgivet en single på den hypede ’Jazz45’ serie, der også har udgivet Nat Birchall og Ill Considered. Koncerten i Huset er en af de allerførste muligheder for at opleve gruppen live udenfor Grækenland.
12.02 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Beyond the Beats: Kolida Babo (GR) | Vinterjazz
Musikcaféen