04.02 Kl. 20.00
Dans Dans (BE) – Vinterjazz
M
Dans Dans er et helt unikt musikalsk kollektiv bestående af Bert Dockx (Flying Horseman, Ottla, Transit), Frederic Jacques (Lyenn og bassist for Mark Lanegan) og Steven Cassiers (Dez Mona, DAAU).
 
 
Da Dans Dans udgav deres selvproducerede, navnløse debutalbum i 2012, havde gruppen allerede været fast inventar i jazzcafékredsløbet i Flandern i Bruxelles i en årrække. Albummet viste sig at være en øjeblikkelig undergrundssucces og ville snart blive en kultklassiker, hvor det originale oplag på fem hundrede eksemplarer blev udsolgt på ingen tid og blev genudgivet i 2018.
 
 
Deres meget karakteristiske, intuitive blanding af musikalske stilarter, deres uventede måde at gøre andres musik til deres egen (fra jazzstandarder til en sang af Nick Drake) og intensiteten af deres evigt fantasifulde liveshows, fangede øjeblikkeligt opmærksomheden hos kræsne musikelskere, journalister og promotorer.
 
 
Dette blev efterfulgt af yderligere tre LP’er (‘I/II’, ‘3’ og ‘Sand’) og to live-optagelser (en 10-tommer og en kassette) og performances på Jazz Festival Ljubljana, Skopje Jazz, Jazzahead, North Sea Jazz og mange flere. Gang på gang har Dans Dans bekræftet deres ry, som et af de mest unikke og spændende bands, der er kommet ud af Belgien. I de senere år har gruppen turneret i hele Europa og høstet entusiastiske reaktioner også uden for de belgiske grænser.
 
 
Den 23. april 2021 udgav trioen deres femte album ‘Zink’. Producer Christine Verschorren (Philippe Catherine, Ivan Paduart) fremhæver musikkens forunderlige flydende tilgang gennem hele ‘Zink’; det spændende samspil; de subtile bånd; den dybe lagdeling.
 
Musikalske stilarter og påvirkninger bliver blandet organisk og sublimeret til det, der kun kan kaldes Dans Dans-musik.
Fra garagejazz, psykedelisk blues og ekstatiske noir-soundtracks til spacey rock-‘n-roll: en masse genrer bliver kastet efter Dans Dans, og de er alle passende i en vis udstrækning.
04.02 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Dans Dans (BE) – Vinterjazz
M