29.11 Kl. 19.00
Aflyst: Devon Welsh (CA)
Musikcaféen
Aflyst

OBS! Koncerten bliver desværre udskudt til 2021 pga. COVID-19, så vi må væbne os med tålmodighed endnu engang. Vi arbejder på en ny dato og giver jer besked så snart vi ved mere. Billetterne vil fortsat være gyldige til den kommende dato og kan ellers refunderes ved at skrive til jonas@huset-kbh.dk

Kan musik gøre dig mindre ensom? Kan musik skabe intimitet langvejs fra? Det er spørgsmål som disse den canadiske kunstner Devon Welsh graver sig ned i. I sine nøgne sange, der næsten er rene lydlige digte, fordyber han sig i dem med ynde og sårbarhed. Fra 2010 til i dag har hans arbejde især grundfæstet sig i at værdsætte den menneskelige forbindelse, specielt mellem performer og publikum. Med duoen Majical Cloudz fandt Welsh et vældig stort publikum for denne vision. Han udgav to anmelderroste LP’er hos Matador Records og gik fra gør-det-selv tours til at spille på de store arenaer med Lorde. Welsh skabte livsbekræftende momenter: på scenen kiggede han folket i øjnene, og han slørede grænsen mellem musik og performancekunst – og han fik folket til at græde af bar forbavselse. Men efter opløsningen af Majical Cloudz i 2016 trak Welsh sig tilbage for at overveje sit formål og meningen med at være kunstner.

Han omlagde sit forhold til musik. Soloalbummet Dream Songs udkom i 2018, og omskalerede hjertet af hans arbejde med fængslende orkestrale arrangementer. Welsh’s andet soloalbum True Love styrker poesien og den tiltalende minimalisme i hans bedste arbejde. Welsh reflekterer over de flertydige følelsesmæssige rum omkring kærlighed – romantisk, platonisk og evig kærlighed: hvordan kærlighed kan være et spil, en dagdrøm, et paradis eller et mareridt. Welsh vender fantasien om ”ægte kærlighed” der er gennemgående for popkulturen, og går i stedet efter at beskrive menneskets hjerte fra mere reelle vinkler og dybder. True Love er i stedet en hædring og udforskning af det komplekse ved ægte kærlighed.

I en tid hvor udbrændthed er blevet almindeligt udbredt virker det radikalt og håbefuldt at se en kunstner anerkende livets realiteter og formå at finde sin egen personlige vej fremad i det.

29.11 Kl. 20.00 / Dør Kl. 19.00
Aflyst: Devon Welsh (CA)
Musikcaféen


  • Dør 150kr
  • Forsalg 125kr + gebyr - Aflyst