03.07 Kl. 20.00
El Khat (INT) + Nuri (TN)
Musikcaféen

El Khat (INT)

Ved at tage tekster, melodier og kompositioner fra yemenitiske folkesange fra hinanden, dykker El Khat ned i ukendt sonisk territorie, og opdaterer Yemens ældgamle kultur. Ved brug af hjemmebyggede, gamle og nye instrumenter, der lyder som traditionelle arabiske og nordafrikanske lutter og percussion, spiller El Khat polyfonisk og harmonisk musik. Bandets overordnede koncept er bandlederen Eyals identitetsfølelse- eller nærmere mangel af samme, siden han er yemenetisk jøde, bosat i Tel Aviv. Gruppens livekoncerter fungerer som hans mission for at fremkalde sine yemenitiske rødder. Live inkorporerer de mange frie og improviserede elementer, som gør hver eneste koncert unik. El Khat er et band fra Tel Aviv med fire medlemmer, der hver især har forskellige baggrunde – Irak, Polen, Marokko og Yemen.

 

Nuri (TN)

Mohamed amine Ennouri begyndte sin karriere i Tunis, hvor han var med i mange bands, der spillede en masse forskellige genrer. Ved at spille alt fra grungerock og tunestisk bryllupsmusik, til avantgarde-jazz, udforskede og udvidede han sit musikalske spektrum. Ennouri blev siden fascineret af film, og besluttede sig for at tage en uddannelse inden for film, lydproduktion og animation. Han blev en del af Tunis’ undergrunds-kunstscene, hvor han arbejdede med mange optrædener, der kombinerede film, improviseret musik og dans. I 2010 blev Ennouri inviteret til Bornholm for at producere et skuespil, hvilket blev en formativ oplevelse for ham, og han blev tæt knyttet med øens kunsterfællesskab, samt det åbne, nordiske landskab.
I 2014 flyttede Ennouri til Danmark, og han har siden turneret rundt i Europa. I 2020 udgav han pladen IRUN, der bringer lytteren ind i en sky af soniske detaljer, som opbygger en multi-sensorisk oplevelse.
 
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
 
INFO VEDRØRENDE CORONA
 
1) Du skal fremvise et grønt coronapas og ID ved entré. Du kan eksempelvis bruge app’en MinSundhed eller downloade filen med negativt testsvar på din mobil.
2) Det er en siddende koncert med afstand til dem du ikke kender. Derfor opfordrer vi jer til at komme samlet og i god tid – ellers kan vi desværre ikke garantere, at I kan sidde sammen.
3) Du skal bære mundbind, når du færdes i HUSET, men må godt tage det af, når du sidder ned.
4) Alkoholsalg lukker kl. 22, men du kan fortsat godt købe alkoholfrie drikkevarer.
Derudover opfordrer vi til, at du holder god afstand og håndhygiejne, og bliver hjemme i tilfælde af symptomer.
03.07 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
El Khat (INT) + Nuri (TN)
Musikcaféen