03.12 Kl. 20.00
Fredagsbar med Alive Festival: Debbie Sings + GR8SCOTT
Musikcaféen

Huset er en kulturplatform for mange forskellige kultumiljøer og – partnere. Én af dem er Alive Festival, der til dagligt bruger Huset til at planlægge deres fantastiske festival som bliver afholdt i Thy hvert år.

Denne fredag inviterer Alive Festival til fredagsbar med gode Thy pilsnere og lækker ny musik!

 

Debbie Sings

23-årige Sophia Hage, der før slog sine folder i powertrioen Jenny, er klar med sit soloprojekt Debbie Sings. Det er endorfinudløsende, maksimalistisk musik, fuld af energi og information, der foregår lige på kanten af nuet. Debbie Sings er et eskapistisk frirum – mere post-moderne, end det er moderne at snakke om; fuldstændigt hyperreferentielt og uden tanker om et kvalitativt musikalsk hierarki. Alt er tilladt så længe, det er befordrende for nummerets kerne. Der er tale om et kaotisk og intenst univers, der trækker tråde til gabber og metal lige så meget som til mainstream popmusik, der danner den centrale, sang-strukturelle akse, Debbie Sings snurrer omkring.

Debbie Sings udgiver i efteråret 2021 sin debut EP på The Big Oil Recording Company (Tettix Hexer, Atusji, Excelsior). Debutsinglen Satanizer kan streames allerede nu – og hvis den lige skal hypes med en metafor, kan den beskrives som Mario Karts mest berømte (og fedeste) bane Rainbow Road, der mases og eksploderer i midten af en kollision mellem himmel og helvede. Hvis det var en farve, ville det være selvlysende. Hvis det var en smag, ville det være helt overdrevet syrligt. Det ville næsten være for meget, hvis ikke det var så goddamn catchy.

 

GR8SCOTT

Denne 19-årig debutant, tager os tilbage til fremtiden med sin charmerende, alternative DIY pop-sound der både emmer af knivskarp finesse og upoleret umiddelbarhed. Et alternativt pop-univers der summer af retro-futuristiske toner, hvor klassiske disco og soul-dyder fletter fingre med upoleret umiddelbarhed og garage-rockens skramlen. Og når man tror, man har regnet den ud, skifter GR8SCOTT kurs:

”Jeg gider ikke lave det samme to gange. Det er altid fedest, at forvente noget og så få noget helt andet.”

Det er modsætninger som disse og finurlige, skæve twist, der kendetegner GR8SCOTT og gør ham til et af de mest spændende nye navne på den danske musikscene.

 

Da Elias Nielsen var 16 år gammel, tog han turen fra trygge og vante rammer i det sydsjællandske til metropolen, London. Det blev en dannelsesrejse, hvor tavlen blev hvisket ren og Elias for alvor fandt sig selv, både som det unge, kreative og visuelt tænkende menneske, han er – og som kunstner.

Musikken har han med sig fra barnsben. Klaveret har han mestret siden han var syv, men når han i dag sætter sig bag knapperne i hjemmestudiet, lader han fingrene bevæge sig rundt på gamle keyboards – ikke de klassiske, dyre maskiner, men bl.a. på sin oldefars aflagte synth-orgel. I GR8SCOTT’s lydbillede er det viben – og ikke instrumentets kvalitet – der skaber sangene. 

”Mine tekster er lige så umiddelbare, som min musik – det er noget der bare opstår og sker.”

 

 

 

03.12 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Fredagsbar med Alive Festival: Debbie Sings + GR8SCOTT
Musikcaféen