25.09 Kl. 20.00
Fritz Fatal + Eve Iko
Musikcaféen

Fritz Fatal var berømt og berygtet for sin vilde, intense og ekstremt hudløse optrædener på startfirsernes københavnske punk-scene. Med forvrænget ansigt skreg Fritz improviseret, syret poesi ud til publikum i nærmest manisk raseri. Ærligt og selvudleverende. Det er han stadig – ærlig, selvudleverende, inderlig og rå – når han går på scenen med sine sange, hvis rødder i punk og poetisk kærlighed, stadig bobler i den prøvede krop.

 

I 2018 udkom Blødende Hjerte – et outreret og ustyrligt album, der både trækker på punk og psykedelisk hippiemusik – hvis man overhovedet kan tale om at indkapsle Fritz Fatals væsen eller karriere, gør denne Peter Peter-producerede perle det. Sammen med Gårsdagens Helte, kommer den gamle punk-helt både frem og tilbage i kataloget, med sange om kærlighed, had, liv og død.

 

I 2016 begravede Fritz Fatal sin bedste ven, Filip V. Jensen, kunstner, københavnerikon og frontmand i bandet Steve Iko, hvis ånd måske var skabt mindre til de kolde, mørke københavnergader, bandet var opstået af, og mere til at ræse ned af en frisindet, cambodiansk landevej med 370 kilometer i timen.

 

Det sluttede desværre brat, og de resterende medlemmer pakkede gearet væk. Ingen kan have forestillet sig at høre mere til Steve Iko. Ikke før der pludseligt i december 2019, ud af en tung røgsky, trådte en ny, ung kvindelig frontfigur, i form af Nana Nørgaard, der bedst kendes fra duoen The Bowdashes, hvor hun i de seneste år, med autoharpe og distortion, har støjet sig rundt på landets spillesteder. Der er stadig syre i blodet og fråde om munden, når gruppen indtager scenen med Nana Nørgaard i front – nu genfødt som Eve Iko.

25.09 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Fritz Fatal + Eve Iko
Musikcaféen