02.07 Kl. 20.00
Frk. Jacobsen præsenterer: I/O
Xenon

Frk. Jacobsen præsenterer:

I/O

En koncert i 9 scener

I/O er en koncert med nyskrevet tekst og musik af Frk. Jacobsen, der har urpremiere på Xenon i HUSET under Copenhagen Jazz Festival. I/O er en musikalsk myte om de skabende og destruktive kræfter i menneskets digitale og fysiske verden.

Koncerten I/O udfolder sig som et stiliseret skuespil i ni scener, der angiver hvor vi befinder os: ved kirsebærtræet, i haven, for foden af træet, på marken, ved porten, i haven år 2070, i drivhuset, i skoven, i skovbunden. Publikum rejser med I/O’s søster Mira gennem et forvandlende landskab i en søgen efter I/O.

Hvem er I/O? Ligesom landskabet forvandler hun sig. Er I/O en kviekalv eller Jupiters inderste måne, fuld af vulkansk aktivitet? Er hun Input/Output, betegnelsen for en enhed, der modtager og sender data? Er hun den binære kode bag teksten, 1-0?

Skuespillets tekst transformeres, koden bag teksten forvandles til rytmer og kastes som lysende billeder ud på lofter og vægge i poetiske forløb. Koden mimer koncertens musikalske funderen over dynamikkerne i den kreative proces, over kreative og familiære slægtskab og dem, som vi står på skuldrene af, for at kunne skabe. 

I/O er karakteristisk for Frk. Jacobsens univers, der blander avancerede rytmiske eksperimenter med kosmisk fabulerende tekst og tankegods fra den antikke verden.

Kompositionerne indarbejder pop-traditioner, fri improvisation, ny kompositionsmusik og stærke rytmiske forløb.Tekst-scenografien projiceres live i rummet under koncerten i et tæt samspil med musikerne, hvor teksten både følger musikken, og musikken følger melodier og rytmer i teksten.  

Medvirkende musikere er Lars Bech Pilgaard (guitar), Lil Lacy (keyboard, kor), Ida Duelund (bas, kor) og Anja Jacobsen (trommer, vokal). Tekst-scenografi og lys af Sara Laub og Sofie Alsbo. Dramaturgi af Sara Hamming. I/O præsenteres i samarbejde med Kaja Management. Koncerten er støttet af Statens Kunstfond og KODA Kultur.

Om Frk. Jacobsen

Frk. Jacobsen er et projekt af komponist og musiker Anja Jacobsen, der opstod i 2013 med den anmelderroste EP Lobsters. Anja Jacobsen har i en årrække udfoldet sig på den københavnske eksperimenterende musikscene i projekter som SelvhenterValby Vokalgruppe, English Speakers af Sara Hamming, og kunstnerfællesskabet Eget Værelse. Frk. Jacobsen udgav albummet Thin Dry Sticks i september 2018 og modtog en Steppeulv-pris for Årets Musiker i 2019. www.egetvaerelse.dk

 

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

INFO VEDRØRENDE CORONA

1) Du skal fremvise et grønt coronapas og ID ved entré. Du kan eksempelvis bruge app’en MinSundhed eller downloade filen med negativt testsvar på din mobil.
2) Det er en siddende koncert med afstand til dem du ikke kender. Derfor opfordrer vi jer til at komme samlet og i god tid – ellers kan vi desværre ikke garantere, at I kan sidde sammen.
3) Du skal bære mundbind, når du færdes i HUSET, men må godt tage det af, når du sidder ned.
4) Alkoholsalg lukker kl. 22, men du kan fortsat godt købe alkoholfrie drikkevarer.
Derudover opfordrer vi til, at du holder god afstand og håndhygiejne, og bliver hjemme i tilfælde af symptomer.

02.07 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Frk. Jacobsen præsenterer: I/O
Xenon