27.11 Kl. 18.30
Hannah Arendt og Ondskaben
Xenon
Udsolgt
Så er det endelig igen blevet tid til Litteratursalon Esther, denne gang med rigtig salon(u)hygge og Dark&Stormys, når vi inviterer til en aften om Hannah Arendt og Ondskaben fredag d. 27. november!
 
Den tysk-amerikanske jødiske tænker Hannah Arendt er nok allermest kendt for sine tanker om ondskab og totalitarisme og for sit begreb om ondskabens banalitet. Hvordan kan ondskaben overhovedet være banal? Hvordan hænger det sammen med modernitet og bureaukratisering? Og hvordan kan den forstås som politisk fænomen? Blandt andet disse spørgsmål optog Arendt, efter at hun i Jerusalem dækkede retssagen mod Adolf Eichmann, en af hovedarkitekterne bag Holocaust, hvis forbrydelser hun også som jøde havde et dybt personligt forhold til. Hvordan kunne en mand med så mange menneskeliv på samvittigheden virke så lidt frygtindgydende og egentlig helt almindelig – endda lidt kedelig? Disse spørgsmål og hendes egen baggrund som flygtning blev en drivkraft for hendes virke som politisk teoretiker og for hendes skelsættende tanker om ondskabens banalitet, totalitarisme og menneskerettigheder. Tanker, der i lyset af totalitære tendenser og behandlingen af mennesker på flugt verden over synes mere relevante end nogensinde.
 
Idehistoriker Peter Aaboe Sørensen vil komme og gøre os meget klogere på Arendts tanker om ondskaben og på hendes hovedværk Åndens Liv, der for nylig blev oversat til dansk. Herefter vil skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum og dramatiker/instruktør Rhea Leman diskutere, hvordan det er at arbejde med begrebet grusomhed i et dramatisk værk, og Ina-Miriam vil læse to uddrag fra to af Rhea Lemans stykker; HITLER ON THE ROOF hvor hun spiller Joseph Goebbels og ARENDT hvor hun spiller Hannah Arendt.

Så tag dine venner under armen, kom glad, og bliv meget klogere på ondskabens væsen over en drink og andet godt, der naturligvis flyder fra Husets bar! Det starter kl 19, og vi glæder os simpelthen så meget!
 
VI SES!
 
//Litteratursalonen Esther//

PROGRAM
18:30: Dørene åbner og gæsterne seates.
19:00: Peter Aaboe Sørensen.
19:50: Pause.
20:10: Ina-Miriam Rosenbaum og Rhea Leman
21:00: Tak for idag!
 
OM LITTERATURSALONEN ESTHER
Vi er fire unge mellem 21 og 24 år, der med Litteratursalonen Esther præsenterer jødisk litteratur fra et sekulært perspektiv. Vi ønsker at vise et mere nuanceret billede af at være jøde og minoritet i dagens Danmark og tager i vores saloner udgangspunkt i de aspekter af jødisk kultur, der interesserer netop os. Vi har tidligere lavet saloner om New Yorker-litteratur og jødisk feministisk litteratur. Salonerne er for alle, uanset tilhørsforhold.
 
Litteratursalonen Esther er en del af kulturplatformen Talerum fra Huset KBH: https://huset-kbh.dk/…/iv%C3…/Id%C3%A9/platform/talerum/
 
Læs mere om Litteratursalonen Esther: https://www.kulturmonitor.dk/litteratursalon-vil…/
 
 
VIGTIG CORONA INFORMATION
KOM SAMMEN, KOM I GOD TID – OG HUSK BILLET!

Ved at huske det, hjælper I med at få salonen til at forløbe smooth og Covid-sikkert:

  • KOM I GOD TID: På den måde kan vi nå at seate jer, og komme igang til tiden. Dette er vigtigt, da vi ellers overlapper med andre arrangementer. 
  • KOM SAMMEN: Med dem I kender. Vi seater jer i grupper, og kan på den måde få plads til jer alle.
  • HUSK BILLET: Vi minder om, at det modsat vores tidligere arrangementer er nødvendigt at have købt billet denne gang.
  • BYT BILLETTER OG KONTAKT OS: Hvor gerne vi end ville have haft jer alle med, er der desværre udsolgt for denne gang, men vi opfordrer jer til at give/sælge billetter videre, evt. på facebookbegivenheden. Det er vigtigt at I kontakter os hvis I gør det, da vi skal have et overblik over gæster i tilfælde af smitte. Kontakt os på Messenger eller litteratursalonenesther@gmail.com .
  • HUSK MUNDBIND: Sidst men ikke mindst.
27.11 Kl. 19.00 / Dør Kl. 18.30
Hannah Arendt og Ondskaben
Xenon


  • Dør 50kr
  • Forsalg 50kr + gebyr - Udsolgt