02.04 Kl. 20.00
Jean-Michel Blais (CAN)
Xenon
Da han voksede op i det landlige Quebec, begyndte Blais først at spille på familieklaveret i en alder af 9, før han begyndte at komponere og derefter deltage i klaverundervisning. Han nød at spille til bryllupper og begravelser.
 
Udrustet med naturligt talent kom han ind på Conservatoire de Musique de Trois-Rivières, hvor han uddannede sig til
klassisk pianist. Begrænsningerne ved det generede ham, derfor begyndte han at improvisere og eksperimentere. Han forlod derfor institutionen for at rejse og afbrød dermed sin musikalske rejse.

Bemærket af det Toronto-baserede mærke Arts & Crafts, lancerede Blais sit debutopus, Il, skrevet efter to års daglig improvisation, optaget med en Zoom H4n i sin Mile-End-lejlighed.
Pladen blev fremhævet som et af de 10 bedste albums i Time Magazine, der nævnte, at hans musik ånder og inviterer til at tage et øjebliks pause for at erkende, at der stadig er masser af skønhed tilbage i verden. Albummet samlede mere end 50 millioner afspilninger på verdensplan, rangerede fjorten gange nummer et på det klassisk Billboard i Canada og optrådte på Polaris Music Prize.
Efter en europæisk og nordamerikansk turné udgav Blais i 2018 sit andet album, Dans ma main.
 
Resultatet var et album præget af minimalisme og et elektronisk univers. Denne gang fik pladen en nominering til Polaris Music Prize, og modtog prisen for det bedste klassiske album ved Libera Awards og Exclaim! fremhævede det som endnu et intimt mesterværk.
 
I september 2021 afslørede Blais ‘murmures’, et nyt stykke fra et kommende album med titlen ‘aubades’. For første gang skrev han for kammerorkester og bekræftede sig selv som en ny komponist.
02.04 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Jean-Michel Blais (CAN)
Xenon