10.02 Kl. 20.00
Josefine Opsahl + Emil Palme – Vinterjazz
Xenon
Josefine Opsahl:
 
Josefine Opsahl forener sin klassiske musikalske baggrund med en nybrydende åbenhed til lyd, genre, udtryksformer og til sit hovedinstrument celloen. Josefines lyd reflekterer hendes egen kunstneriske afsøgning af kunstens rolle i vores samfund og udforsker spændingsfeltet mellem tradition og innovation, virtuositet og intuition, partituret og improvisationen.
 
Som et billede på en ny tids musiker, stiller hun sig fri af genrebegrænsninger og udtrykker sig ligestillet gennem komposition, improvisation og performance samt kuraterer og forlænger sine musikalske udtryksverdener i samarbejder med andre kunstnere, festivaler og rum på tværs af genrer og udtryk.
 
Dette har resulteret i værker, koncerter og installationer til museer, gallerier og festivaler så som Festival Música Estranha i Brasilien, DEIÀ International Music Festival i Spanien, Click Festival og Statens Museum for Kunst.
 
Josefine arbejder for tiden på en række større værker, herunder ‘Three Movements of the Body Electric’ til Roskilde Festival 2021, ‘Ekklesiaterion’ kvadrofonisk værk til Intonal (SE) 2021 samt en opera for Nordic Opera med premiere i København og Stockholm 2022.
 
Emil Palme:
 
Den grænsesøgende elguitarist og komponist Emil Palme (Baujillaud, Yngel, Bona Fide, Lunden mfl.) udgiver i foråret sit debut soloalbum ”Ripen”. Musikken findes i mødet mellem punkens uperfekthed, neo-klassicismens nysgerrighed og folkemusikkens urkraft.
 
Emil Palme har udviklet et udtryk, hvor sten stryges mod elguitarens strenge og kan fylde bredde vidder eller zoome helt ind på det mikroskopiske og intime. Stenen er et grundstof i hans personlige lyd, der skuer fremad og længes tilbage.
10.02 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Josefine Opsahl + Emil Palme – Vinterjazz
Xenon