03.09 Kl. 20.30
Libræ
Musikcaféen
Gratis

LIBRÆ er et spirende kunstprojekt og samtidig en personlig musikalsk frigørelse for sanger og sangskriver Therese Harris Buus Nielsen.

Ordet ”Libræ” er en sammensat fordanskning af det engelske ord ”Libra” (det astrologiske stjernetegn ”Vægten”) og det franske ord ”libre” (frihed). LIBRÆ er derfor, som koncept, syntesen af balance og frihed – friheden der lever i balance – balancen der må findes i friheden hvis den skal opretholdes.

Jeg træder ind i dette alter ego når jeg skaber og performer min musik. LIBRÆ giver mig mulighed for at transcendere mit private selv og samtidig kunne udtrykke mig klarere, end jeg ville turde som privatperson. Væsenet LIBRÆ lever dog ikke i perfekt opnået balance, men i et kaos af konstant udforskning og eksplosiv udvikling. I sin stræben mod frihed sættes balancen over styr og i sin søgen mod balance opleves friheden som afgrænset. Balancen sprænges derfor på ny i den handlekraftige længsel mod en transcenderet form for frihedsopnåelse, hvor en ny og hidtidig uopnåelig balancegang forsøges. 

Fint, fint! Men hvad er det for noget musik? tænker du måske. Hertil svarer jeg; LIBRÆ dragen spyr en flamme af melankolsk-transcendental-astrologisk-alternativ-drømme-pop ud af sig.

Prætentiøst much? Eller er det bare jantebassedragens dømmende øjenbryn der løfter sig? Som musiker får man ofte at vide af branchefolk ”leg med genrene” (blabla- F*<3 – bla), som den gode elev, har jeg derfor gjort netop det! Men hey, måske dømmer du musikken som værende blålille-faldeisøvn-pop, men du kan ikke dømme det du ikke kender til – så kom forbi og giv det et lyt!. Vi kan altid tage en snak om genre over en øl bagefter 😉 

Om Debut Fest:

Debut fest er en tværkunstnerisk endags festival for kreative up and coming kunstnere og kulturskabere, som ønsker at vise deres værker frem for et bredt og kulturinteresseret publikum til en fælles fejring af nyskabende kunst og kultur. Bag festivalen står HUSET og ungepuljen Snabslanten, der begge har fokus på at skabe muligheder og gode rammer for nye kulturskabere. Programmet for Debut Fest er sat sammen af et kulturfagligt panel efter et open call, og alle kunstnere får vejledning og sparring i de forskellige processer frem mod festivalen. 

03.09 Kl. 20.30 / Dør Kl. 20.30
Libræ
Musikcaféen