01.12 Kl. 20.00
Lux Boreal: Slowburn + Erlend Apneseth Trio
Musikcaféen
LUX BOREAL er en turnerende festival med fokus på at udforske nye lyde, samarbejde på tværs af norden og fejre den uafhængige nordiske musikscene. Denne aften præsenterer LUX BOREAL to bands – nemlig danske Slowburn og norske Erlend Apneseth.
 
Slowburn:
 
Lars Bech Pilgaards anmelderroste kvartet Slowburn bestående af Lars Greve på klarinet, Thommy Andersson på el-bas og Thomas Eiler på slagtøj har siden 2012 huseret på den danske og internationale jazzscene med 4 kritikerroste udgivelser.
 
I 2012 udkom debuten Mammut, der som opfølgeren Freiheit fra 2014 høstede pæne ord i bl.a. Undertoner, Berlingske Tidende og Allaboutjazz for sit støjende, men også sarte melodiske univers.
Bandets tredje udspil ‘SOM FØR’ fra 2016 spejler inspiration fra klassisk formsprog, etniske klange og subtile improvisationer i melodisk opbygge nde lydbilleder. ‘SOM FØR’ udløste ligeledes bl.a. en nominering til Carl-Prisen for “årets danske jazzkomponist” ligesom en nominering til bandleder Lars Bech Pilgaard som “årets danske musiker” ved Steppeulv-uddelingen 2018.
 
I februar 2020 udkom bandets fjerde plade, Folketro. En plade der i modsætning til de øvrige, bærer præg af at have været undervejs i længere tid. Pladen er blevet til i samarbejde med en lang række gæstemusikere på bl.a violin, harmonika og percussion og rummer en større, dybere lyd der trækker direkte tråde tilbage til den nordiske folkemusik.
 
Pladen handler om Pilgaards vestjyske ophav og dennes relation til egnen og troen- eller manglen på samme- deraf titlen Folketro. Pladen bearbejder forskellige lag af bevidsthed igennem en spirituel tilgang til energien mellem lyd og menneske og søger at udviske genreforhold i et fortættet, ofte atmosfærisk udtryk.I musikken høres lyden af færgen fra det hinsides, stemningen ved afskeden med de nærmeste, febervildelsens mani og luften i en tung vinternat.
 
Slowburn arbejder i et krydsfelt af repetetive ritualistiske lydbilleder, skrøbelige simple melodier og forløsende storladne passager. Musikken kombinerer et særegent miks af no-wave,
minimalistisk avantgarde og eksotisk musik både i og uden tempo.
 
Line-up:
Lars Greve: Bas cl, cl
Thommy Andersson: E-bass
Thomas Eiler: Trommer
Lars Bech Pilgaard: Guit, Comp

_____________________

Erlend Apneseth Trio, er en af ​​Norges mest innovative og aktive genrefrie bands i disse dage. De kombinerer lyden af ​​norsk folkemusik, jazz og electronica på en meget unik måde.
De har modtaget flere priser og nomineringer for deres tre udgivelser på det anerkendte label Hubro, senest en norsk Grammy for deres
album ‘Salika, Molika’.
 
En omfattende turné i Norge og Europa de sidste fem år har begejstret både nye og tilbagevendende publikummer, uanset hvorend de går.
 
Trioen består af Erlend Apneseth (hardangerfele), Stephan Meidell (guitar/live-sampling) og Øyvind Hegg-Lunde (trommer/percussion). De er alle kritikerroste kunstnere og komponister inden for deres respektive områder og deres improviserende tilgang gør enhver begivenhed unik.
01.12 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Lux Boreal: Slowburn + Erlend Apneseth Trio
Musikcaféen