30.10 Kl. 20.30
Magic Spirit Quartet (INT) – Alice at Musikcaféen
Musikcaféen
Der er dømt kosmisk jazz og tranceskabende gnawa af fineste slags, når ALICE præsenterer den uforlignelige Magic Spirit Quartet. Her samles et mesterligt hold af nordiske jazz-musikere med antennerne ude til globale horisonter og teamer op sjælfuld marokkansk musiker og sanger.
Den spirituelle og nærmest tranceskabende gnawa er udgangspunktet for de kollektive improvisationer. Oplev den marokkanske guembri-mester og sanger, Majid Bekkas, i følgeskab af tre store kapaciteter i skandinavisk musik – den svenske multiinstrumentalist Goran Kajfeš, trommevirtuos Stefan Pasborg og den fremragende svenske pianist Jesper Nordenstrøm.
Selv om Majid Bekkas først og fremmest mestrer det baslignende ghanesiske instrument guembri, så er hans baggrund den klassiske musik, og han er professor ved musikkonservatoriet i Rabat.
Trompetist Goran Kajfeš trækker på inspirationer fra et bredt udvalg af musikkens mange forgrening, hvilket slår igennem i hans afrikanske og mellemøstlige udtryk kombineret med hans særegne take på futuristisk jazz og klassisk minimalisme.
Stefan Pasborg er en af Danmarks største trommeslagere og modsvares af pianist Jesper Nordenstrøms status i hjemlandet Sverige.
Den fantastiske kvartet har høstet massive roser for deres gribende koncerter og for deres fælles album, der udkom på hæderkronede tyske label ACT i 2020. WorldWideFM havde albummet featured som ugens album og skrev: “Beautiful transition between Nordic Jazz and Gnawa-tradition”. Amerikanske Downbeat har om kvartetten sagt “Magical music with trance-like power.“
Vil du have del i magien? Så er det om at sikre dig billet, når ALICE præsenterer koncert på Musikcafeen!
30.10 Kl. 21.30 / Dør Kl. 20.30
Magic Spirit Quartet (INT) – Alice at Musikcaféen
Musikcaféen