03.09 Kl. 15.00
Metamorfose
Vox
Gratis

I vores udstillingsrum METAMORFOSE præsenterer en række kunstnere visuelt pirrende kunstværker, som er kurateret ud fra deres belysning af den menneskekroppen i sin fysiske form. Udstillingsrummet vil være åbent under hele festivalen og inviterer til refleksion og fordybelse.

I udstillingen Metamorfose vil du kunne opleve følgende kunstnere og værker:

 

Den Blinde Burhøne  – Camma Dahl 

“Den blinde Burhøne” er en interaktiv skulptur skabt af kunstneren Camma Dahl, som som trækker på lighederne mellem burhøns og os selv som moderne individer. Konceptet udspringer fra en hypotetisk arkitektonisk forslag som indebære at fjerne hjernebarken på masseproducerede kyllinger og forbinde dem til livstøtte for at befri dem for at opleve livet som burhøns. 

Skulpturen portrættere et individ bedøvet af konstant stimuli og en manipulativ mediestrøm, som understøtter dens opfattelse af den selv som både forbruger, producenter og arbejder og på samme tid – forventer konstant perfektion. 

Skulpturen i sin fysikalitet er splittet i forskellige lemmer som hver repræsenterer et forskelligt materiale, process og taktilitet for at fremhæve den kropslige afkobling (andet ord) som følger med et liv hvor det overfladiske billede vi fremviser diktere vores liv mere en vores levede liv. Hvilket stiller spørgsmålet, er du en burhøne?

 

The noise in your head is coming out – Sebastian Jakobsen

Bagudstillingen “The Noise in your head is coming out” er Sebastian Jakobsen. Udgangspunket for udstillingen har været, at beskrive følelsen af at at være fyldt op til bristepunktet af tanker og følelser, så de nærmest kunne vokse ud af en eksponentielt. Konceptet består i at komme tættere på noget dybt boende i hos alle. En form for vækkelse af en urkraft eller et urinstinkt i os. Det er blevet til værket “it grows from inside out” som består af en performance i en skulpturel dragt. Tanken var at lave et værk der var totalt i sit udtryk, og som sammenfattede tekstil som medie og lyd og dans som virkemidler, i en symbiotisk forbindelse.

 

Ei blot til lyst krop – Johanne Pi

I mellem det groteske og det indbydende, er et rum, der er så roligt, at det kun kan rumme en dyb uro; og det er netop det rum, som al min kunst udspringer fra. 

Jeg vil skabe et sprog med kroppen. Et sprog der fortæller, uden at forklare, for der er noget utroligt smukt i, hvordan et kropsligt udtryk kan kommunikere en følelse videre til den næste krop, den kommer i kontakt med, uden nogensinde at fortælle hvor bevægelsen stammer fra. 

Derfor stræber jeg efter, kun at formidle gennem kropslige virkemidler, for at bevæge mig i et universalt sprog og til fri fortolkning for enhver der skulle opleve det, så de kan tage det til sig og omskrive mine fortællinger, til deres egne historier. 

Jeg tager mit udgangspunkt i en nøgen krop, der ikke prøver at fortælle hvorfor; den skaber sit narrativ ved blot at eksistere. Den form, der hverken er til for at tiltrække eller afskrække, er den form jeg finder mest interessant. 

Den skulptur som jeg præsenterer til Debut, tager sit udgangspunkt i den gamle inskription “ei blot til lyst”, og er et modsvar til den oprindelige mening: “jeg formener al hæslig indgang til huset’”. Jeg vil bringe det hæslige ind, hvor jeg ikke altid selv synes, at det hører til, for jeg er både det hæslige, og den der nægter den hæslige sin adgang

….

 

Om Debut Fest:

Debut fest er en tværkunstnerisk endags festival for kreative up and coming kunstnere og kulturskabere, som ønsker at vise deres værker frem for et bredt og kulturinteresseret publikum til en fælles fejring af nyskabende kunst og kultur. Bag festivalen står HUSET og ungepuljen Snabslanten, der begge har fokus på at skabe muligheder og gode rammer for nye kulturskabere. Programmet for Debut Fest er sat sammen af et kulturfagligt panel efter et open call, og alle kunstnere får vejledning og sparring i de forskellige processer frem mod festivalen. 

 

03.09 Kl. 15.00 / Dør Kl. 15.00
Metamorfose
Vox