04.11 Kl. 20.00
Aflyst: Hailu Mergia (ET)
Musikcaféen
Aflyst

OBS: Koncerten med Hailu Mergia er desværre aflyst pga. corona.

 

Ethio-jazz legenden Hailu Mergia vender tilbage til Musikcaféen efter en udsolgt koncert til Copenhagen Jazz Festival 2018! Med sig har han det nye album ‘Yene Mircha’, der udkom i marts via Awesome Tapes From Africa med en række nye sange og blev indspillet med et udvidet band.

Hailu Mergias liv er fortællingen om en enestående musikalsk rejse fra starten af 70’ernes sprudlende musikscene i Addis Ababa som bandleder i Walias Band, til et liv som migrant og taxichauffør i Washington D.C. og nu omsider tilbage på scenen siden pladeselskabet Awesome Tapes From Africas genudgivelse af ‘Hailu Mergia & His Classical Instrument’ i 2013 og comeback-albummet ‘Lala Belu’ fra 2018. 

Med keyboard, synthesizer og accordion formår Hailu og hans trio med Ken Joseph på trommer og Alemseged Kebede på bas, at komme med et friskt bud på lyden af etiopisk musik i dag med en blanding af etiopisk folkemusik, funk og jazz. ‘Yene Mircha’ rummer både rørende ballader, som får dig helt ned i tempo og medrivende melodier hvor den udvidede instrumentation med blæsere og guitar kommer til sin ret. Saxofonisten fra Walias Band, Moges Habte, medvirker bl.a. på titelnummeret og det melankolske åbningsnummer ‘Semen Ena Debub’ præsenterer lytteren for den enkeltstrengede bøjede lut masenqo.

Vi glæder os til at præsentere Hailu Mergia på dansk grund igen med hans fremragende trio!

04.11 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Aflyst: Hailu Mergia (ET)
Musikcaféen


  • Dør 160kr
  • Forsalg 140kr + gebyr - Aflyst
  • OBS! NY DATO!