08.08 Kl. 20.00
AFLYST: Halvcirkel (DK/SE)
Xenon
Aflyst

Koncerten er desværre aflyst af personlige årsager i Halvcirkel. Vi lover at de vender tilbage på Xenon i 2021!

Halvcirkel er en progressiv strygekvartet, baseret i København. Kvartettens musikalske repertoire er primært minimalistisk nyere klassisk musik, i et mix af improvisation. Gruppen udfordrer den gængse oplevelse af den klassiske strygekvartet og åbner formatet op ved bl.a. at spille uden noder og frit improvisere både i og uden for kompositionerne. Halvcirkel stræber efter at frigøre sig fra regler og idealer, for at opnå større samhørighed og autencitet.

Gruppen er i 2020-2022 modtagere af Statens Kunstfond legat “Den unge kunstneriske elite”.

 

Program: 

Terry Riley – “Salome Dances for peace for string quartet” 1986

Ander Lauge Meldgaard – “Fragment 94” 2018

 

Forårets program byder på uddrag af den 2 timer lange strygekvartet-cyklus af den amerikanske minimalist Terry Riley. I dette værk møder vi Indisk mysticisme, stammedans og improvisation. Halvcirkel var i februar 2020 gæster hos Riley i Californien, hvor de arbejdede sammen på værket. 

 

‘Fragment 94’ er en strygekvartet skrevet til Halvcirkel af den danske komponist Anders Lauge Meldgaard. Værket er en parafrase over det oldgræske digt af samme titel, skrevet af den græske poet Sappho. I værket udforskes hvert ord’s eget musikalske univers.

08.08 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
AFLYST: Halvcirkel (DK/SE)
Xenon


  • Dør 150kr
  • Forsalg 130kr + gebyr - Aflyst