10.02 Kl. 20.00
Oppenhagen/Hyllested: Realms
Xenon
Oppenhagen/Hyllested: ’Realms’
Feat. Simon Toldam, Rasmus Juncker, Kasper Tranberg, Cæcilie Balling, Anja Tietze Lahrmann
Xenon ligger rum til en helt unik koncert med et stjernehold af musikere, anført af to unge fremadstormende musikere og komponister.
 
Laurits Hyllested og Rasmus Oppenhagen Krogh er gået sammen om at samle et hold af fantastiske musikere til en enestående aften. Alle involverede er kunstnere der synes at have et uendeligt åbent musikalsk sind, rodfæstet i deres individuelt stærke personlige stemmer. Gruppen afspejler musikere med baggrund i forskellige miljøer som scenekunst, jazz, klassisk-, elektronisk- og improvisationsmusik.
Koncerten er resultatet af en længerevarende proces, hvor Oppenhagen/Hyllested hver især har bidraget med kompositoriske skitser og omkring det sammen formet byggeklodserne, der skal fungere som katalysator for det fælles musikalske møde. Det udvalgte kompositoriske materiale har det tilfælles, at det har en indbygget egenskab af, at kunne fortolkes i mange retninger og gennemgå adskillige hamskifte.
Der er lagt op til en koncertoplevelse af de sjældne, hvor flere af musikerne mødes for første gang på en scene. En koncert hvor produktion, performance, komposition og improvisation er tænkt i ét samlet billede, og hvor mulighederne i Xenons unikke rum er en central medspiller. Det er med ganske stor sandsynlighed første og sidste gang denne gruppe af musikere samles i netop denne konstellation.