07.09 Kl. 20.00
Resonate #7: Excelsior + Karen Juhl
Xenon

RESONATE is Copenhagen’s newest deep listening, immersive, audio-visual concert series. The 7th edition presents Excelsior + Karen Juhl

 

EXCELSIOR

Bag ved den musikalske persona Excelsior står den danske komponist, producer og sanger Anja T. Lahrmann.

Excelsior udgav debutalbummet ’O Horizon’ i 2019, som opnåede fine anmeldelser i blandt andet Passive/Aggressive og Information. Men den 26. august er Excelsior klar med albummet ’Fit For Fiction’ – et hybridt og eksperimenterende popunivers, hvor Excelsior synger poetisk om naturens ro og kvindefortællinger gennem kulturhistorien. Singlerne “Ghost” og “Gold Runs”, er spillet på P6 Beat og omtalt i Soundvenues Top Tracks og Bands of Tomorrow.  

Stemmen er ofte et knudepunkt i Lahrmanns værker. Hun tilgår komposition som narrative sekvenser, hvori vokale strukturer, melodiske linjer og akkordprogressioner udfolder sig sideløbende med digitale kæder og

processering, som var det svungne stier i et landskab.

I en åben pendulering mellem kollektivisme og DIY ser Lahrmann i højere grad sig selv som musiker i gennem samarbejder, end som frontfigur.

Live er Excelsior derfor en flydende størrelse og det musikalske setup favner både solo-performances såvel

som større, udvidede bandkonstellationer.

 

KAREN JUHL

Skiftevis syngende, talende og rappende forener Karen Juhl i sine sange det helt kropsligt nære med globale begivenheder. Med lige dele kærlighed til r’n’b, eksperimenterende komposition og litteratur udforsker hun hvad sangkunst kan være i det 21. århundrede inspireret af kunstnere som Laurie Anderson, Solange og Holly Herndon.

På scenen foldes universet ud med laptop, synthesizer og elektroniske trommer. Debut-koncerten på SPOT Festival blev af Soundvenue kåret som én af de 10 bedste koncerter og blev af samme udnævnt som én af de mest lovende danske kunstnere.

07.09 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Resonate #7: Excelsior + Karen Juhl
Xenon


  • Dør 120kr
  • Forsalg 120kr + gebyr - Køb billet
  • Studierabat: 60 kr