29.06 Kl. 20.00
Rolf Hansen – release for ‘Tableau’
Musikcaféen

Guitarist og komponist Rolf Hansen udgav i september 2019 sit første rent instrumentale album i Tyskland på det berlinerbaserede label Karaoke Kalk. Titlen var programmatisk: »Elektrisk Guitar« udforskede i 13 klangligt meget forskelligartede kompositioner den elektriske guitar som soloinstrument. “Hans stil er præget af stor klarhed og kunstnerisk modenhed, hans kompositioner forbliver melodisk tilgængelige og følelsesmæssigt åbne i hvert øjeblik på trods af en lyst til at eksperimentere, og hele albummet er båret af en suveræn uafhængighed og varme” skrev nordische-musik.de om »Elektrisk Guitar«

På »Tableau« udforsker den københavnske komponist og musiker nuyderligere elguitarens soniske muligheder ved at vælge en radikalt anderledes tilgang til instrumentet og opstille begrænsninger for sig selv som performer. “Tableau” er en eksperimentel plade i ordets bogstavelige forstand, hvor konventionelle måder at spille instrumentet på undgås og guitaren i stedet gøres til lydkilde for kompositioner, der på én gang synes abstrakte og konkrete.

På trods af deres æstetiske forskelle er slægtskabet mellem forgængeren “Elektrisk Guitar” og disse 14 kompositioner ubestrideligt. Begge er baseret på selvvalgte begrænsninger, en radikal form for reduktion, der har gjort det muligt for RH at udvide sin klangpalet og kompositoriske tilgang. Selv om stykkerne på “Tableau” for det meste er korte, koncise og abstrakt klingende, taler de et klart, varieret og enkelt sprog. (Aftenens sæt vil bestå at en kombination af matariale fra begge albums.)

Ud over sin aktivitet som solo-artist har Rolf Hansen i de seneste år indgået i tætte kunstneriske samarbejder med bl.a. Henriette Sennenvaldt (forhenværende Under Byen), bandet Vessel samt Berlinske Donna Regina.

Rolf Hansen, der er uddannet på rytmisk musikkonservatorium og som trådte sine musikalske teenagesko i det københavnske jazzmiljø, har turneret omfattende i Europa som singer-songwriter under navnet Il Tempo Gigante; først med albummet »Lost Something Good« (Speed of Sound, 2010) og senere med »Watch It Watch« (Resonans, 2014).

29.06 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Rolf Hansen – release for ‘Tableau’
Musikcaféen


  • Dør 100kr
  • Forsalg 100kr + gebyr - Køb billet
  • Student discount: 50 kr.