03.09 Kl. 19.00
Systemer i naturen
Stardust
Gratis

Hvad har digte om solen, en historie om en talblind pige og kvante-fiktion med hinanden at gøre? Ved første øjekast måske ikke meget, men dykker man ned i kunstnerne Lasse Reinhardt, Eva Birk Holm og Christoph Burmeisters værker, vil man finde en fælles rød tråd i den måde, vi som mennesker forholder os til naturens systemer på.

 

Om værkerne og kunstnerne:

Forever Young – A Quantum Fiction af Christoph Burmeister

Forever Young af Christoph Burmeister er en kvantefiktion bestående af tolv sammenflettede fortællinger, der hver især er indlejret i den næste, således at den første fortælling udvider fortælleren i den anden fortælling, den anden er et dystopisk forvarsel, som en karakter i den tredje fortælling værdsætter, og så videre. Fortællerne hører deres ekko i historien og ændrer deres skæbner på store og små måder i et studie af menneskehedens farlige vilje til at leve evigt.

En eftertænksom digter gemmer sig om bord på et skib, der krydser Østersøen. En arveløs bankmand slår sig ned i et hulehus i Sverige. En filosof, der ikke er på vej ud af vognen, vandrer frem og tilbage mellem barerne. Andre er en surrealistisk kunstner med skizofrene tendenser i Paris og en tørstig kvinde, der finder en gigantisk tunfisk sidelæns i strandsandet. Endelig er en ung transhumanist vidne til ægteskabet mellem sind og maskine.

 

Vila Volapyk af Eva Birkholm

Teenager! Et uudtømmeligt emne, et emne der til stadighed vokser og forandre sig. Jeg har skrevet Vila Volapyk og Den Magiske Pen med blik for at tale lige ind i teenagerens skinbare sandhed. Det er gennem fantasien, at Vila finder modet og styrken til at lære at regne. Bogen er skrevet i et humoristisk talesprog, der taler til teenageren, og som peger direkte ind i den absurde verden, som Vila er en del af. Fantasien er blomsten, og humoren er jorden den står i.

Så hvad vil det sige at være teenager?

En fase i livet, hvor kosmos og kokosmakroner blandes i én cocktail. Men hvad vil det så sige, at man ovenikøbet også er talblind? Ja, det lyder som en rimelig dårlig blanding. Én af dem der står nederst på menukortet og ikke er særlig populær. Hun hedder Vila.
Det er ikke fordi, hun gerne vil være revisor eller bankmand, eller den slags, men det vil bare være meget fedt at kunne regne. Så en dag, i den ellers meget trivielle hverdag, dukker der en pen op i hendes lomme. Det er jo i og for `sig ikke underligt, men det er en magisk pen. Ikke en pind, som i en gren, nej nej, altså den gode gamle version af et skriveværktøj. Nå men, den hjælper Vila, eller måske ikke lige i starten, men på sigt hjælper den hende, sammen med hendes veninde Solvej, med at håndtere de svære teenageproblemer og matematikken. Den viser, hvordan tingene ser ud på en lidt mere kreativ måde, og det sætter hende på lidt af en opgave.

 

Solsange af Lasse Mathias Reinhardt 

Få et skud litterære c-vitaminer når Lasse Mathias Reinhardt læser op af sin litterære debut, digtsamlingen Solsange.

Solsange er født af forårets sprudlende energi og sommerens bagende hede. Digtene er fyldt med varme, charme og krop – og taler om kosmos, sjæl og samfund i et lige til og legende sprog.

Så tag og kig forbi – jeg glæder mig til at læse for dig!

 

 

Om Debut Fest:

Debut fest er en tværkunstnerisk endags festival for kreative up and coming kunstnere og kulturskabere, som ønsker at vise deres værker frem for et bredt og kulturinteresseret publikum til en fælles fejring af nyskabende kunst og kultur. Bag festivalen står HUSET og ungepuljen Snabslanten, der begge har fokus på at skabe muligheder og gode rammer for nye kulturskabere. Programmet for Debut Fest er sat sammen af et kulturfagligt panel efter et open call, og alle kunstnere får vejledning og sparring i de forskellige processer frem mod festivalen. 

03.09 Kl. 19.00 / Dør Kl. 19.00
Systemer i naturen
Stardust