27.05 Kl. 20.00
Astrid Cordes + support: GRO
Musikcaféen
Køb billet (Ny dato)

Astrid Cordes har gjort sig bemærket på den danske musikscene siden 2014, som den ene af de to vokaler i duoen Shy shy shy. Nu er den sødmefulde indiepop lagt på hylden og i efteråret 2020 debuterede hun i eget navn med singlen ‘Portrait’, som er blevet spillet flittigt på bl.a. P6BEAT.

Astrid Cordes havde en tryg og god tid i Shy shy shy, men efter flere år havde hun brug for lave noget musik, hvor hun kunne kunne sætte sig selv mere på spil og tage flere chancer.

Sangene er dog stadig båret af Cordes’ karismatiske vokal og talent for at fortælle historier, men universet er blevet mørkere, mere guitarbåret, modent og kompromisløst. Man fornemmer en anden dybde og en presserende intensitet på de nye engelsksprogede numre, som leder tankerne hen på kunstnere som Lower Dens, Niki & the Dove og Wolf Alice. Første singlen ‘Portrait’ udkom d. 21. august på Celebration Records og er blevet rost både i ind- og udland.

Independent Music News, har skrevet dette om hende:
”The first thing that struck me
about Portrait is her beautiful and
elegant voice. It’s packed full of
emotion and intensity and
accompanied by a straightforward
guitar riff.”

Den nye musik er blevet til i tæt samarbejde med producer Morten Søgaard Andersen og senere mixet af Brian Batz og mastereret af Brian Mørk henover foråret 2020. Et hold Astrid Cordes også benyttede sig af med Shy shy shy på deres sidste EP ”Gloss” (2019), som fungerede som soundtrack til DR3s ungdomsserien DOGGYSTYLE. Den udgivelse tog dem på to store Danmarksturneer med flere udsolgte koncerter, hvor GAFFA bl.a. kvitterede en af koncerterne med fem stjerner under overskriften ”Shy shy shy bøjer deres talent og overskud i neon”. Duoen har generelt en lang liste af både danske og udenlandske koncerter bag sig, som bl.a. tæller SPOT festival, MS Dockville (DE) og Roskilde Festival, hvilket har gjort Cordes til en særdeles rutineret performer med et fængslende nærvær og et stort musikalsk overskud.

Hvem er Gro?
GRO laver elektronisk popmusik som på en gang er nærværende og tilbagelænet, organisk og maskinel. Akustiske og elektroniske teksturer og en vægtløs vokal omslutter lytteren som en diset storby-solopgang med højtsvævende trækfugle.

 

27.05 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
Astrid Cordes + support: GRO
Musikcaféen