50 år i 2020

Huset fejrer fødselsdag

Den 1. april er det præcis 50 år siden, at Huset officielt blev givet til en gruppe af unge kunstnere og aktivister af Københavns Kommune.

Igennem sine fem årtier har Huset dannet rammen om markante kulturelle strømninger og aktivisme; fra Projekt Hus, Det Ny Samfund, Rock mod Racisme, Husets Bogcafé og Nå!80 til spillestederne Vognporten, Barbue og Musikcaféen, Teater Plan B og senere Husets Teater, Spisehuset 14, Huset Biograf, og i dag brætspils-succesen Bastard Café – og mange, mange flere.

Hør flere historier fra Huset i denne podcast, fortalt af Peter Duelund, tidligere leder af Huset.

 

Rykket pga. Corona

 

NY DATO: 2.-5. september

I dagene omkring 1. april var der lagt store planer for fejringen af Husets fødselsdag. Men i marts måned blev vores virkelighed ændret fra det ene øjeblik til det andet af den fremadstormende Corona-epidemi. Huset blev, ligesom alle andre offentlige institutioner, lukket ned, og alle events i perioden aflyst.

Vi havde ellers glædet os gevaldigt til at afvikle en 4-dages kulturfest med masser af talks, live musik og kulturelle indslag i selskab med de mange særlige personer, der har været en del af Husets historie.

Det planlagte program bød bl.a. på En Aften Med Hippierne med Peter Øvig, Peter Ingeman og Tømrer Claus som værter, der graver gamle anekdoter, oprindelsesmyterne og røverhistorierne frem; En Aften Med Ligestilling i Historien ved Emma Holten, som indbyder til debat om køn og ligestilling i kulturlivet før og nu; Og En Aften Med Dansk Rocks Begyndelse, i selskab med Niels Skousen.

Forhåbentlig ser fremtiden efter Corona lysere ud. Vi har flyttet fejringen til den 2.-5. september, og arbejder i øjeblikket på at prøve at bevare så meget af det oprindelige program, som muligt.
Følg med i programmet her.

 

Hustræf & kulturkonference 2020

 

NY DATO: 2.-3. september

Som et led i fejringen har Huset indgået et samarbejde med Kulturhusene i Danmark om at stable et “Hustræf” på benene. Hustræf er et stormøde for alle kulturhuse i Danmark, og er åbent for andre aktører og enkeltpersoner, der ønsker at være en del af udviklingen af dansk kulturliv.

Hustræffet består bl.a. er to dages kulturkonference. I denne udgave af Hustræffet, danner Husets historie og oprindelse omdrejningspunktet for en debat om kulturlivet, aktivisme og kulturhuses rolle anno 2020.

Ligesom tilfældet er med fødselsdagsfejringen, er også Hustræffet udskudt til September måned og finder nu sted den 2.-3. september. Vi vil løbende opdatere programmet.

 

Indsamling 2020: Har du gode historier fra Huset?

I forbindelse med Husets 50 års jubilæum indsamler vi historisk materiale i form af billeder, artefakter og personlige beretninger fra Husets 50-årige levetid. Huset har været samlingssted for en lang række kulturpersonligheder, kunstnere, bands, foreninger, kulturelle strømninger og helt almindelige københavnere, og vi mener, at det ikke kun er vores historie, men københavnernes historie. Derfor er vi gået ind i et samarbejde med Københavns Stadsarkiv om at indsamle materialer knyttet til Huset med henblik på at bevare dem for eftertiden.

Er du kommet i Huset gennem tiden eller kender du nogen, som kunne have lyst til at fortælle deres historier til os? Så kontakt os via mail amanda@huset-kbh.dk eller tlf. 4268 1545

Alle indsamlede materialer lever op til reglerne om GDPR.