Musikcaféen

MASSER af live musik

 

Før i tiden var forskellige kunstformer altid knyttet til en speciel scene i Huset. Der var altid musik i Musikcaféen, teater i Teaterhuset og film i biografen.

Nu arbejder vi mere frit med Husets scener med øje for, hvordan faciliteterne og rummet bedst understøtter publikumsoplevelsen ved det enkelte event. Du kan derfor komme til at opleve live musik i teatersalen Xenon, i Gårdhaven i sommersæsonen og endda i Biografen og Spisehuset!

   

I højsæsonen er der koncerter hver torsdag, fredag og lørdag i et sted i Huset – enten i Musikcaféen, Xenon, eller et andet sted.

   

Musikcaféen

 

På tredje sal i Huset finder du Musikcaféen, der præsenterer up-coming kunstnere inden for blandt andet alternativ rock, folk, jazz og global roots med et blik vendt ud mod resten af verden og ambitionen at hente stærke nye navne og oversete musiklegender til København.

Med scenen i midten af rummet i det gamle spillested giver Musikcaféen intense koncertoplevelser, hvor man kan komme helt tæt på musikken og lade sig rive med af stemningen.

Med næsten 40 års ubrudt aktivitet, har scenen lagt podier til legendariske koncerter i tidens løb. Og navne som DAD, Red Hot Chili Peppers, The William Blakes, Oh Land, Rumour Said Fire, Dagny og Dizzy Mizz Lizzy. Sidstnævnte tog herfra med vindertitlen i DM i Rock i 1993


Xenon: Husets eksperimenterende musikscene

 

XENON er Husets nye eksperimentelle musikscene for holistiske koncertkoncepter, som integrerer scenografi, lys eller visuals. På XENON kan man opleve tværkunstneriske koncepter, som blander genrer og udtryksformer, og bevæger sig ud over det, vi normalt forstår ved koncerter.

Scenen, som ligger på 4. sal, er en stor, flot teatersal. XENON lægger gulv til en lang række forestillinger, koncerter, performances, udstillinger, installationer og alt derimellem.


XENON CONCERTS
Under titlen Xenon Concerts præsenterer Musikcaféen en række intime siddekoncerter inden for elektronisk, eksperimenterende og neo-klassisk i den store teatersal XENON. Se programmet her og køb billetter.


XENON RESIDENCY
Recidency-serien er et nystartet koncept, hvor Musikcaféen overdrager artisterne nøglen til XENON. Artisterne får frie tøjler til at skabe holistiske, tværkunstneriske koncertoplevelser, hvor musik, lys, scenografi, visuals og performances bringes i spil for at udvide rammerne for den musikalske oplevelse.


TEATER I XENON
Se også teaterprogrammet, som kurrateres af Foreningen Teaterhuset.


Gårdhaven

 

I sommersæsonen flytter mange af Husets koncerter udendørs i den hyggelige gårdhave ud mod Rådhusstræde. Vi åbner fadølsbaren og byder på en lang række koncerter og andre events i den lille baggård. Særligt under Cph Jazz Festival er gården fuld af musik, når vi har program fra kl. 14-20 i 10 dage.

Og det allerbedste? Koncerterne er ganske gratis!

   

Paradise Jazz

Hver tirsdag, onsdag og torsdag aften kan du opleve jazzkoncerter af højeste kvalitet, når den legendariske Jazzklub Paradise Jazz tæller ind.

   

Live musik i Huset hver aften

 

Huset har koncerter næsten alle ugens dage i højsæsonen på mindst én af Husets scener, præsenteret af enten Musikcaféen eller en af vores samarbejdspartnere, såsom Paradise Jazz, Noisy Beehive, ARTEM, Uniradioen, Kabaret Kopenhagen eller andre arrangørgrupper.

Musikcaféen præsenterer derfor koncerter på flere af Husets scener og skyder knobskud uden for det gamle spillested på 3. sal. Det betyder, at vi nu også kan have koncerter på 4. sal i Xenon og ude i Gårdhaven, når vejret er til det.

   

Musikprogram

 

Billetter til koncerter sælges online via det enkelte event.

Se vores musikprogram og følg Musikcaféen på facebook og Instagram for at holde dig orienteret om artister og koncerter.

Billetter

 

Ang. refusion af billetter, kontaktes vores billetudbyder på ticket@livebackend.com