Projekter


Før ideerne ud i livet

Huset er et sted, hvor ideer bliver til virkelighed. Det fører ofte til nye og anderledes projekter, der starter i eller omkring Huset. Nedenfor kan du læse mere om de igangværende og tidligere projekter.

OPEN CALL: ER DU BILLEDKUNSTNER OG VIL DU VÆRE MED TIL AT GØRE HUSET TIL ET LEVENDE KUNSTVÆRK? HUSET ER ET CO-CREATIVE SPACE, HVOR FORENINGER, KUNSTNERE, FRIVILLIGE OG MANGE ANDRE KREATIVE SJÆLE FÅR RUM TIL AT UDFOLDE SIG. VI STILLER DERFOR VÆGGE TIL RÅDIGHED FOR BILLEDKUNSTNERE OG DÆKKER MATERIALER TIL VÆRKET. HUSET ER ALTID I BEVÆGELSE, OG KUNSTVÆRKERNE UDSKIFTES LØBENDE.

ANSØGNING (MODTAGES LØBENDE):

  1. EN KORT PITCH OM DIT VÆRK OG HVORDAN DET PASSER IND I HUSETS ÅND.
  2. BILLEDER AF INSPIRATION ELLER EKSEMPLER PÅ HVORDAN DIT VÆRK KOMMER TIL AT SE UD.
  3. CV OG BILLEDER/LINKS TIL TIDLIGERE ARBEJDE.

2020

OVERGRUND

Som en hyldest til Husets rødder har vi i Huset iværksat et kultureksperiment. I 2020 flytter en række unge aktivister ind i deres eget samlingssted i Huset. Ligesom de unge hippier og aktivister, der flyttede ind i det forladte pakhus i 1070, får vores tids unge et rum til at danne en ny platform og være en styrket aktivistisk stemme for deres generation.

For at gøre plads til det nye projekt er Husets administration flyttet tilbage til de gamle kontorlokaler bag Bastard Café, så det store lokale på 1. sal ud mod Rådhusstræde er blevet frigjort til kulturelle aktiviteter.

Sammenslutningen af unge kalder sig OVERGRUND og består af repræsentanter fra foreningerne ARTEM, LEAP workspace, GRO SELV og yellow bean, samt individuelle aktivister. De er i fuld gang med at lægge grundstenene til det aktivistiske fællesskab for unge, som de synes mangler i kulturmiljøet i dag.

Fællesskabet kalder sig et “Aktivistlaboratorium” og sætter fokus på projekter, der befinder sig i krydsfelterne mellem kunst, klima, bæredygtighed, rettigheder og politisk inklusion.

Huset 50 erindringsindsamling

I forbindelse med Husets 50 års jubilæum indsamler vi historisk materiale i form af billeder, artefakter og personlige beretninger fra Husets 50-årige levetid. Huset har været samlingssted for en lang række kulturpersonligheder, kunstnere, bands, foreninger, kulturelle strømninger og helt almindelige københavnere, og vi mener, at det ikke kun er vores historie, men københavnernes historie.

Derfor er vi gået ind i et samarbejde med Københavns Stadsarkiv om at indsamle materialer knyttet til Huset med henblik på at bevare dem for eftertiden. Erindringsindsamlingen løber i hele 2020.

Har du anekdoter eller billeder fra Huset? Så kontakt os og del din historie!

Og læs mere og hør podcast om Husets historie her.

2018

Byhaven i Magstræde

Byhaven i Magstræde er et andet projekt, som blev etableret af en gruppe frivillige. Magstrædegården stod tidligere tom og trængte til en kærlig hånd, da en gruppe frivillige fandt på at skabe en grøn væg, der skulle puste nyt liv i gården.

Projektet blev udført i 2018 og gik på tværs af Husets mange frivillig-teams og foreninger, og der var mange, der meldte sig til at give en hånd med at renovere gården.

2015

Summer in the City Festival

Summer in the City Festival er en 3-dages musik festival, som blev startet af en håndfuld Husets frivillige. Festivalen booker de nyeste navne fra det musikalske vækstlag, og det er her, man  kan opleve bands, før deres gennembrud.

Festivalen blev startet i 2015. De frivillige fik vejledning og støtte fra Huset, men var selv ansvarlige for planlægning, markedsføring, eksekvering, afvikling og evaluering af festivalen. Nu har festivalen vokset sig så stor, at der ikke er plads til den i Husets Gårdhave længere, så den måtte flytte ud til vores venner på Onkel Dannys Plads.

Udover at starte en ny festival i København, havde Summer in the City også en positiv effekt på Huset. Det var de frivillige, der opdagede et ubrugt potentiale i Husets gårdhave og gik i gang med at eksperimentere med, hvordan gårdhaven kunne anvendes som scene. I dag er Gårdhaven en integreret del af Huset med koncerter i hele sommersæsonen fra juni til september hver fredag og lørdag.

 

Udsmykning af trappeopgangen

Hvis du har været inde i Huset, har du helt sikkert lagt mærke til de spektakulære vægmalerier i trappeopgangen op til scenerne. Udsmykningen blev udført i 2015 som led i en konkurrence, hvor en håndfuld kunstnere bød ind med deres værker.

Kunstnerne arbejdede ud fra følgende stikord: unik, original, mangfoldighed, friktion, legesyg, urban, foranderligt, oprør/anarki.